Hva må du tenke på når du kjøper godteri på nettet?

Toll, men det finnes flere ting du bør være oppmerksom på når du skal bestille varer på nettet. Det viktigste er naturlig nok sikkerhet. Det finnes en rekke useriøse aktører på nettet, og det er helt nødvendig å handle kun hos vel ansette nettbutikker for å unngå å bli lurt. Vi anbefaler kun sikre og pålitelige nettbutikker. Hos de vi har på våre nettsider kan du være helt trygg på at alt går riktig for seg.

En annen ting du bør være oppmerksom på er den såkalte 350-kronersregelen. Denne innebærer at du kan bestille for maksimalt 350 kr (inkludert frakt) for å slippe å betale merverdiavgift og fortollingsgebyrer. Merk at valutakursen endres stadig, slik at du bør ha en liten margin å gå på for å unngå ubehagelige overraskelser. Nettbutikkene som selger mye til Norge er ofte flinke til å vise om du er innenfor beløpsgrensen i kassen eller de oppgir alle prisene i NOK slik at du slipper å tenke på det.

Toll 350 – kronersgrensen

Ved netthandel fra utlandet gjelder den såkalte 350-kronersregelen. Denne innebærer at du slipper å betale merverdiavgift hvis forsendelsen har en totalverdi på mindre enn 350 kroner. Det er viktig å være oppmerksom på at dette beløpet gjelder varens verdi pluss frakt og forsikring. Hvis du bestiller en vare som koster 300 kr, er du derfor over grensen hvis det koster 50 kr eller mer i frakt. Merk at det er tolletatens valutasatser som gjelder, og at valutaen kan endres fra bestillingstidspunktet til varen(e) har ankommet Tolletaten. Hvis varene du bestiller har en totalverdi på mer enn 350 kr, må du betale merverdiavgift på 25 % til staten. Vær dessuten oppmerksom på at fraktselskapet (Posten, PostNord eller lignende) tar seg betalt for å gjøre fortolle varene.

Valutakurser

Husk at det er tolletatens valutakurser som gjelder. Det er valutakursen på fortollingstidspunktet som gjelder . Det kan derfor være greit å sjekke dette opp. Se Tolletatens valutakurser.

Se tolletaten for mer info