Toll på godteri – 350 kronersgrensen

Sendinger fra utlandet med en verdi under kr 350 inkludert frakt og forsikring, er toll- og avgiftsfrie. Det betyr at du hverken betaler toll eller moms. I grensen på 350 kr skal det inngå frakt- og forsikringskostnader. Dette betyr at du må betale avgift av varen hvis den samlede verdien av varen, fraktkostnader og forsikringskostnader blir 350 kr eller høyere. Selv om varen i selg selv koster under 350 kr. Det gjelder derfor og holde seg under sette beløpet. Skulle du ønske å handle for et høyere beløp, anbefaler vi deg og å gjøre flere bestillinger. Det vil da bli litt dyrere på grunn av frakten, men det vil allikevel bli mye rimeligere enn om du skulle kjøpe samme varer i Norge. Fritaket for mva gjelder alt man kjøper fra utenlandske nettbutikker. Forskjellen er bare at på godteri og brus som selges i norske butikker også er lagt på en «sukkeravgift» Denne slipper man når man handler for under 350 kr. Av en eller annen grunn gjelder denne «sukkeravgiften» også på søtsaker uten sukker. Altså på varer der det er tilsatt kunstige søtningsstoffer.

Frakt

Nettbutikkene deler opp frakten i 2. første delen av frakten er den fra nettbutikken til den Norske grensen. Dette kaller de EU-frakt. Denne er i nettbutikkene satt til kr 20. Den andre delen av frakten er fra grensen og hjem til deg. Kostnaden på denne frakten medtas ikke når varen kommer til Norge. Det vil derfor i praksis si at hvis du handler for kr 329 + 20 kr i EU-frakt så er du under beløpet på 350 kr.

Se priser og mer informasjon på nettsidene til de som selger
Valutakurser

Husk at det er tolletatens valutakurser som gjelder. Det er valutakursen på fortollingstidspunktet som gjelder . Det kan derfor være greit å sjekke dette opp. Se Tolletatens valutakurser.

Se tolletaten for mer info