Godteri på nett – sukkeravgift

Fra nyttår ble det langt dyrere å kjøpe godteri og brus i norske butikker, på grunn av den såkalte sukkeravgiften. Den mye omtalte avgiften har ført til at prisene på for eksempel sjokolade og sukkerholdig drikke har økt drastisk fra i fjor.

Avgiften varierer fra vare til vare, men kan gjerne være på inntil en tredjedel av salgsprisen. Hensikten med sukkeravgiften er naturlig nok å motivere nordmenn til å leve sunnere, noe som i utgangspunktet er en fin tanke.

Hvis du er avhengig av favorittsjokoladen eller litervis med Pepsi Max, er det imidlertid vanskelig å motstå fristelsen. Her kan du lese mer om sukkeravgiften, og hvordan du kjøper brus og godteri på nettet. Men først våre vurderinger.

 

Prisvinneren på drikke

Prisvinneren på drikke

Yoolando.com Bestille brus på nett? Da trenger du ikke lete lenger. 4 kasser for under 350 kr er Yoolando alene om. Den første vi bestilte fra var Yoolando.com. Vi bestilte 4 kasser med brus. Coca cola Zero og PepsiMax. To av hver. Samtidig sendte vi et spørsmål til...

les mer
Test-Xlgodis.se

Test-Xlgodis.se

Xlgodis.se - slik gikk vår bestilling Siste butikken vi handlet i var Xlgodis.se Her gjorde vi en bestilling på 2 kasser brus og 10 Capri Sonne. Bestillingen kostet totalt 300 kr + frakt. Igjen sendte vi et spørsmål om leveringstid. Vi fikk svar ganske raskt. Prisene...

les mer
Slik gikk vår test av Maxgodis.se

Slik gikk vår test av Maxgodis.se

Nettgodis.no sin test av Maxgodis.se På Maxgodis.se bestilte vi 2 kasser brus og sjokolade. Også her sendte vi spørsmål til kundeservice om leveringstid. Svaret kom nesten umiddeltbart, og vi gir et pluss for rask kundeservice. Vi valgte levering til nærmeste...

les mer

Flere utenlandske nettbutikker selger både godteri og brus til reduserte priser i forhold til det du får her til lands. Dette skyldes delvis at de har et annet prisnivå, men prisforskjellen har nå blitt enda tydeligere med den nye sukkeravgiften.

Det er helt trygt å handle via nettet, og hvis du orker å vente på at godsakene skal bli sendt til deg, er det store penger å spare. Det er imidlertid et par fallgruver du må passe deg for, inkludert importregler og -gebyrer. Du bør dessuten sørge for å handle kun fra seriøse aktører slik at du unngår å bli lurt. Sjekk at nettsiden du handler fra er sikker, og at det tilbys sikre betalingsmetoder.

Det er også svært lurt å benytte kreditt- og ikke debetkort når du handler på nettet, slik at du har en ekstra sikkerhet hvis noe mot formodning skulle gå galt. Det finnes utallige nettbutikker der du kan handle godteri på nettet.

Vi hjelper deg med å finne frem i det store utvalget av forhandlere, slik at du får en enklest mulig kjøpsopplevelse. De beste utenlandske nettbutikkene gjør det enkelt for nordmenn å handle, og de tilbyr gode fraktvilkår og kort leveringstid.

Billige produkter før trening og helse. Grensehandel på nett. Bestill i dag!

Hva slags godteri kan jeg kjøpe på nettet?

Mange er av den oppfatning at norsk godis, og spesielt norsk sjokolade, er bedre enn det man får i andre land. Men, visste du at du kan få norsk godteri også i svenske nettbutikker? Nettbutikkene som sender godteri til Norge tilbyr nemlig alle Norgesfavorittene, inkludert Freia Melkesjokolade, Stratos, Smørbukk og Seigmenn fra Nidar og Hvalsjokolade. I tillegg kan du kjøpe godteri og brus som ikke finnes i Norge, eller som er vanskelig å få tak i. Du kan for eksempel finne påskeegg eller julemarsipan utenom de tradisjonelle salgstidspunktene her hjemme, og du kan finne spennende Fanta-smaker du ikke finner i Norge. I tillegg til godteri tilbys nemlig et stort utvalg av drikke, inkludert Nocco og Red Bull i flere spennende smaker. Tradisjonell brus som Cola, Pepsi og Pepsi Max er selvsagt også på plass.

 

Hvorfor kjøpe godteri på nettet?

Det finnes flere gode grunner til å kjøpe godteri på nettet. Den mest åpenbare er kanskje for å få varer til lavere priser. Flere svenske nettbutikker selger for eksempel både norsk- og svenskprodusert godteri til langt lavere priser enn du finner her hjemme.

Dette skyldes både at du slipper den såkalte sukkeravgiften, og at prisnivået generelt sett er lavere i Sverige enn her hjemme. Det finnes også flere andre europeiske nettbutikker som sender til norske kunder, for eksempel i Tyskland.

Hvis du kjøper til riktig tidspunkt kan du dessuten få ekstra mye godteri for pengene dine takket være valutasvingninger. En annen stor fordel med å bestille godteri fra utlandet er selvsagt at du får et langt større produktutvalg.

Prisnivå og valutaforskjeller

En stor fordel med å bestille varer fra utlandet, er prisforskjeller. Det er en kjensgjerning at prisene i Norge er høyere enn i mange andre land, inkludert Sverige.

Det kan derfor lønne seg å bestille fra utlandet, der man får mer valuta for pengene. Det er dessuten lurt å følge med på valutakursene. Når den norske kronen er sterk, er det naturlig nok ekstra lønnsomt å handle varer fra utenlandske butikker.

Sukkeravgift

Fra nyttår 2018 økte den såkalte sukkeravgiften i Norge. Denne avgiften justeres normalt kun etter forventet prisvekst, men denne gangen økte avgiften med hele 80 prosent. Formålet med den økte avgiften er å fremme et sunnere kosthold ved å gjøre det dyrere for norske forbrukere å kjøpe sukkerholdige varer.

Sukkeravgiften gjelder både på sukkervarer og sjokolade, samt brus og andre alkoholfrie drikkevarer. Også sukkerfri drikke er omfattet av avgiften, men for disse varene økte avgiften med «kun» 40 prosent.

Hva må du tenke på når du kjøper godteri på nettet?

Det finnes flere ting du bør være oppmerksom på når du skal bestille varer på nettet. Det viktigste er naturlig nok sikkerhet. Det finnes en rekke useriøse aktører på nettet, og det er helt nødvendig å handle kun hos vel ansette nettbutikker for å unngå å bli lurt.

Vi anbefaler kun sikre og pålitelige nettbutikker, så hos disse kan du være helt trygg på at alt går riktig for seg. Alle nettbutikker som vi referer til på våre sider har vi selv handlet hos.

En annen ting du bør være oppmerksom på er den såkalte 350-kronersregelen. Denne innebærer at du kan bestille for maksimalt 350 kr (inkludert frakt) for å slippe å betale merverdiavgift og fortollingsgebyrer. Merk at valutakursen endres stadig, slik at du bør ha en liten margin å gå på for å unngå ubehagelige overraskelser.

350-kronesregelen

Ved netthandel fra utlandet gjelder den såkalte 350-kronersregelen. Denne innebærer at du slipper å betale merverdiavgift hvis forsendelsen har en totalverdi på mindre enn 350 kroner.

Det er viktig å være oppmerksom på at dette beløpet gjelder varens verdi pluss frakt og forsikring. Hvis du bestiller en vare som koster 300 kr, er du derfor over grensen hvis det koster 50 kr eller mer i frakt. Merk at det er tolletatens valutasatser som gjelder, og at valutaen kan endres fra bestillingstidspunktet til varen(e) har ankommet Tolletaten.

Hvis varene du bestiller har en totalverdi på mer enn 350 kr, må du betale merverdiavgift på 25 % til staten. Vær dessuten oppmerksom på at fraktselskapet (Posten, PostNord eller lignende) tar seg betalt for å gjøre fortolle varene.

Hvordan får jeg varene levert?

Hvordan varene leveres avhenger både av hvilken nettbutikk du handler fra, og hvilke valg du selv tar. I flere tilfeller er det for eksempel mulig å bestille hjemlevering, slik at du kan få godisen levert på døra. I andre tilfeller får du beskjed via SMS når pakken kan hentes enten hos Posten eller hos ditt nærmeste utleveringssted for PostNord.

Leveringstiden vil også variere stort fra butikk til butikk, og dessuten i henhold til tid på året. Rundt jule- og påsketider kan du for eksempel forvente at nettbutikkene har ekstra stor pågang, og at du dermed på regne med litt ekstra leveringstid.

Hvor skal jeg bestille godteri på nett

Det finnes utallige nettbutikker som tilbyr godteri og drikkevarer på nettet. Her er det dermed nesten bare å velge og vrake. Det er imidlertid viktig å handle kun hos seriøse aktører, slik at du kan være trygg på at du får det du betaler for, og ikke minst at sikkerheten tas på alvor.

De ulike nettbutikkene tilbyr dessuten litt forskjellig vareutvalg, og har ulike fraktbetingelser. Vi gir deg en liste over trygge nettbutikker der du kan kjøpe godteri, snacks og drikke på nettet. Kanskje du finner din nye godteributikk her?

 

maxgodis.se

Maxgodis

maxgodis.se

Max Godis er en svensk nettbutikk som tilbyr godteri, brus og snacks både til norske og svenske kunder. Fraktkostnaden hos maxgodis.se deles i to, slik at det skal være enklest og billigst mulig å handle. Maxgodis kan skilte med kvalitetsgodis til lave priser, og har bransjens rimeligste fraktkostnader.

Vareutvalg

Vareutvalget hos maxgodis.se er svært omfattende, og inkluderer både norske og svenske favoritter. Her finner du både brus, sjokolade og snacks, både i små kvantum og i grossistforpakninger. Hvis du er opptatt av trening og helse, finnes det dessuten egne kategorier med sukkerfrie varer og ulike proteinprodukter.

I tillegg tilbys en egen billigkrok der du finner produkter som er i ferd med å gå ut av sortimentet eller varer med kort holdbarhetsdato. Hos maxgodis.se finner du produkter fra en rekke norske favoritter, som Freia, Brynhild, Nidar og Hval sjokolade.

Frakt og fraktkostnader

Fraktkostnadene hos maxgodis.se deles inn i to deler. Den første delen kalles EU-frakt, og er en fast fraktkostnad til grensen. Denne fraktkostnaden er alltid på 20 SEK, slik at du kan handle for inntil rundt 320 NOK per bestilling (avhengig av valutakurs). Deretter betaler du en norsk frakt, som er avhengig av hvor mye varene veier.

Denne norske frakten teller ikke med i 350-kronersregelen. Bestillinger som veier inntil 10 kg får for eksempel en fraktkostnad på 68 SEK, inkludert EU-frakten. Alle varer sendes med Bring, og du kan hente pakken i din nærmeste post-i-butikk. Leveringstid til Norge er på ca. 5 til 7 arbeidsdager.

xlgodis.se

xlgodis.se

XL Godis er en svensk leverandør av godis, drikke og snacks. Prisene angis i norske kroner, og du kan enkelt se hvor mye varer du kan legge i handlekurven før du når den beryktede 350-kronersgrensen. Hos XL Godis finner du godteri i store kvantum, til ekstra søte priser.

Vareutvalg

Hos XL Godis finner du både norske og svenske favoritter. Dette inkluderer blant annet sjokolade og brus, men også sukkerfrie varer og veganske produkter. Kjente norske produsenter som Nidar og Freia er på plass, og finner dessuten mange spennende produkter fra for eksempel Haribo og Malaco.

Mange av varene hos XL Godis tilbys i såkalte XL-packs, som gir ekstra god valuta for pengene. Det finnes en egen tilbudskategori der du kan finne godis til ekstra lave priser.

Frakt og fraktkostnader

Fraktkostnaden hos XL Godis er delt i to. Den første delen er en såkalt EU-frakt som gjelder frem til Norskegrensen. Denne ligger alltid på 20 SEK, uavhengig av hvor mye du handler for. Den andre delen av fraktkostnaden er avhengig av vekt, men denne er ikke del av 350-kronersregelen.

Bestillinger på inntil 6 kg gir for eksempel en fraktkostnad på 78 kr (inkludert EU-frakt). Alle varer sendes med PostNord, og leveransetid til Norge er på mellom 5 og 7 virkedager.

yoolando.com

Yoolando

Yoolando er en tysk nettbutikk som tilbyr godteri, drikkevarer og andre produkter til norske forbrukere. Nettsidene er tilgjengelige på norsk, og her finner du mer enn 1500 produkter til rimelige priser. Alle bestillinger pakkes innen 24 timer (gjelder mandag til fredag), og sendes samme dag.

 

Vareutvalg

Yoolando tilbyr et stort utvalg av godteri, snacks og drikkevarer. Her finner du ikke norske produkter fra for eksempel Freia og Nidar, men utelukkende utenlandske varer. Dette inkluderer for eksempel Anthon Berg, Bassetts og Cloetta.

Det tilbys også et stort utvalg av drikkevarer, inkludert et stort utvalg av Capri Sonne i utallige varianter. I tillegg til godteri og brus, kan Yoolando skilte med både matvarer, dyremat og husholdningsprodukter. Prisene er svært lave, og du kan finne massevis av spennende produkter som ikke er tilgjengelige i Norge.

Frakt og fraktkostnader

Fraktavgiften hos Yoolando er delt i to. Den første delen dekker frakt fra Tyskland til Norge, og er alltid på 19,90 NOK uavhengig av vekt. Denne avgiften er inkludert i 350-kronersregelen, slik at du kan handle for 330,10 uten å måtte betale merverdiavgift og tollgebyrer. Den andre delen av fraktavgiften er avhengig av vekt, men teller altså ikke innunder 350-kronersregelen.

En bestilling på inntil 5 kg gir for eksempel en fraktkostnad på 89,90 kr (inkludert EU-frakten). Alle bestillinger sendes med PostNord, og du kan hente pakken ved ditt nærmeste utleveringssted. Det er også mulig å bestille hjemkjøring av varene, mot et ekstra gebyr.